KİTAP
İnşaat Hukuku Kitabı

DÜŞMANA ACIMAK ACİZLİKTİR

~ 10.11.2013 ~

 Arkadaşlar!


Felaketler, acılar, yenilgiler, milletler üzerinde birtakım etkiler yapar. Bu etkilerin başlıcası, öyle kara günlerinden sonra, milletlerin uyanması, onurunu bulması ve kendi benliğini duymasıdır. Uzun yüzyılların acı sonuçları, sonunda bizim milletimizde de bu özellikleri yarattı. Tam güvenle söylerim ki, milletimiz baştanbaşa böyle bir uyanışa kavuşmuş, bütün ve olgun bir millet halindedir. Açıkça ve övünçle ilan ederim ki, bu millet, milli benliğini kavramış ve bunu bütün dünyaya kanıtlamıştır. Milletimiz son zaferleri hep bu özellikleri, bu kavrayışı sayesinde kazandı.
Milletleri yükselten bu özelliklere, bir etken daha ekleyelim: İntikam duygusu…Milletlerin kalbinde intikam duygusu olmalı. Bu alelade bir intikam değil, yaşamına, rahatına, zenginliğine düşman olanların zararlarını yok etmeye yönelmiş bir intikamdır.
Bütün dünya bilmeli ki, karşımızda böyle bir düşman oldukça, onu bağışlamak elimizden gelmez ve gelmeyecektir. Düşmana acıma, acizlik ve zayıflıktır. Bu, insanlık göstermek değil, insanlık özelliklerinin sona erişini ilan etmektir”
 
Mareşal Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
16 Mart 1923, Adana Türk Ocağı
Hits: 5340